Oni su vladari teniskih terena, a evo na šta sve troše zarađeni novac (video)

teniseri

Najbolji teniseri su pored fudbalera, košarkaša i golfera među najplaćenijim sportistima sveta.

Američki portal posvećen tenisu “tennisworldusa.org” objavio je priču o tome kako najbolji teniseri troše novac.

NOVAK ĐOKOVIĆ

novak_djokovic_GettyImages-599799858

Đoković je u 2014. i 2015. zaradio od nagrada na turnirima 17,2 miliona dolara, a ukupno 31 milion dolara kada su u pitanju ugovori sa sponzorima. On u rodnoj Srbiji poseduje lanac kafića i restorana “Novak”, kao i firmu “Famili sport”, koja je specijalizovana za humanitarni rad i postoji od 2005. godine.

– Fondacija Novak Đoković je osnovana 2007. godine, a brine se o ranom razvoju i obrazovanju dece u Srbiji. Đoković je 2014. donirao 750.000 dolara koje je dobio osvajanjem Mastersa u Rimu pošto su Srbiju pogodile razorne poplave.

https://youtu.be/jVQGuPo2ht8

Aktuelni broj jedan voli sportske automobile, a 2009. je potrošio 2,5 miliona dolara na luksuznu jahtu – navode američki novinari o Novaku Đokoviću. On je nedavno otvorio i restoran Ekvita u Monte Karlu.

 

RODŽER FEDERER

CINCINNATI, OH - AUGUST 22: Roger Federer of Switzerland celebrates after defeating Andy Murray of Great Britain in the semifinal round on Day 8 of the Western & Southern Open at the Lindner Family Tennis Center on August 22, 2015 in Cincinnati, Ohio. (Photo by Maddie Meyer/Getty Images)

Rodžer Federer je najplaćeniji teniser sveta, ali je od 2014. do 2015. godine zaradio samo 9 miliona dolara od tenisa. On je ukupno zaradio 67 miliona dolara od sponzorskih ugovora.

– Bivši najbolji teniser sveta je 10 miliona dolara potrošio na izgradnju vile na Ciriškom jezeru. On poseduje i penthaus u mestu Valbela na Alpima, kao i luksuzan stan u Dubaiju gde i trenira. Fondacija Rodžera Federera koja pomaže siromašnoj deci šest zemalja. Ova Fondacija izdvaja velike sume novca kada se dogodi neka katastrofa širom sveta – navodi se u tekstu, a prenosi Kurir sport.

https://youtu.be/k2XyT5eh7wI

 

RAFAEL NADAL

Rafael Nadal getty

Rafael Nadal je imao problema sa povredom 2014. i 2015. godine. On je tada zaradio samo 4,5 miliona dolara od nagrada na turnirima, a 28 miliona dolara od sponzora.
– Nadal ima luksuznu vilu u Porto Kristu, kao i u Dominikanskoj Republici. Njegova Fondacija je osnovana 2007. godine, pomaže siromašnoj deci širom sveta, a Nadal se bori i za očuvanje životne sredine.

 

MARIJA ŠARAPOVA

Marija Šarapova
Marija Šarapova

Marija Šarapova je u 2014. i 2015. zaradila 6,7 miliona dolara od turnira, a od reklama i sponzora 23 miliona.
– Ruska teniska zvezda, koja živi u Americi od 1994. godine, pokrenula je lanac slatkiša Šugarpova, a ima kuće na Floridi i u Kaliforniji. Njena Fondacija ima za cilj da pomogne deci širom sveta, a ogromnu svotu novca daje u humanitarne svrhe – navodi se u tekstu.

 

SERENA VILIJAMS

LONDON, ENGLAND - JULY 07: Serena Williams of The United States reacts during the Ladies Singles Semi Final match against Elena Vesnina of Russia on day ten of the Wimbledon Lawn Tennis Championships at the All England Lawn Tennis and Croquet Club on July 7, 2016 in London, England. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Serena Vilijams je u 2014. i 2015. zaradila 11,6 miliona od turnira i 13 miliona van terena.

– Ona poseduje luksuznu kuću u Palm Biču, a ulaže novac u hokejaški klub Majami Dolfins i u UFC. Serena stipendira siromašnu decu u Americi, a izgradila je srednju školu u Keniji 2008. godine – piše ovaj sportski portal, a prenosi Kurir.

hellomagazin.rskurir/sportguliver/getty

Više o temama: