Merjem Uzerli: Srećan rođendan, lepa sultanijo!

merjem uzerli instagram

Glumica Merjem Uzerli, koja tumači lik kontroverzne istorijske heroine, sultaniju Hurem, rođena je 12. avgusta 1983. godine u Nemačkoj.

Mešovitog je porekla, a veći deo života provela je u Hamburgu gde je i studirala glumu. Turski ne govori perfektno i zbog toga se veoma temeljno preslišava pred svaku epizodu. Igrala je u nekoliko nemačkih filmova i serija, ali i u američkom ostvarenju “Put bez povratka”.

Merjem poseduje zaista odličnu moć transformacije što dokazuje raznolikost njenih uloga. Glumica, o čijem se seksualnom opredeljenju mesecima spekulisalo, veoma je uverljiva i u istorijskom spektaklu, ali i u rolama urbanih heroina, divljih devojaka sa asfalta.

Inače, privatni život lepe glumice vrlo je turbulentan i ne baš srećan.

Pre dve godine je otkrila da njen bivši verenik Kan Ateš ne želi da prizna njihovo dete i da ju je čak i terao da abortira. Čuvena Hurem je priznala u intervjuu za “Hurijet” šokantnu činjenicu da je pokušala da se ubije jer je bila depresivna, usamljena i, kako kaže, luda.

– One večeri kada sam u Antaliji dobila nagradu pokušala sam da se ubijem – priznala je Merjem za turske novine.

– Otišla sam u hotelsku sobu i bacila sam statuu razbivši je, bila sam kao luda i isekla sam ruke. Kan je bio sa mnom. Htela sam da se bacim sa balkona jer sam u tome videla jedini izlaz. Htela sam da nestanem, da me nema, da sam mrtva – u smrti sam videla spas. Psihički sam bila jako loše.

Merjem je samo dan posle tog događaja napustila Tursku i otišla u Nemačku na lečenje, a za sobom je ostavila haos jer je prekinula snimanje hit serije “Sulejman Veličanstveni”.

– Uloga Hurem me je iscrpela. Živela sam tri godine za taj lik i potpuno sam se izgubila. Postajalo je sve teže i teže. Nisam mogla više da je glumim jer je ona bila jaka žena, a ja sam postajala sve slabija. Izvinjavam se celoj ekipi. Oni su bili divni prema meni i radila sam na najudobnijem setu u Istanbulu, ali samoća je uzela danak. Niko od njih me nije tužio, to je bila laž, i niko me nije tražio kada sam otišla. Dok sam ležala u bolnici u Berlinu, uvek kada bih čula bolničko zvono, trgla bih se jer sam mislil da su došli da me vode nazad u Tursku.

Pobegla je daleko od medijske pažnje, napornih setova i jedinu utehu je našla u vereniku Kanu Atešu. On je u početku bio divan, ali kada su saznali da je glumica trudna, usledio je “hladan tuš”.

– Nisam planirala da ostanem trudna – rekla je Merjem.

– Slučajno smo saznali kada je Kan došao kod mene u posetu. Sedeli smo u parku i gledali smo se vidno šokirani, ali Kan nije hteo ni da čuje da rodim dete. Rekao mi je da on ima već dvoje dece i da mu ne treba više. Insistirao je na tome da se deteta što pre rešim jer će beba navodno sve da mi upropasti. Kada sam mu rekla da ne mogu tek tako to da uradim, on je postajao sve nervozniji pa je čak bio i nasilan. Mi smo i do tada imali problem u komunikaciji, ali sada ga više ne volim i nikada neću moći da mu verujem. Beba i ja idemo dalje sami.

Merjem je istakla da je svesno pristala na to da sama odgaja dete, ali da je i dalje veoma nervozna kada joj bivši verenik pošalje poruku.

– Šalje mi poruke od kojih mi pripadne muka. On kaže da žena u Turskoj ne može tako da se ponaša i da ne sme da rodi dete bez blagoslova oca. Prvih nedelju dana sam plakala, o onda sam se sabrala.

Danas je Merjem srećna mama male Lare koja je u februaru napunila dve godine

– Moja Lara, moja velika ljubavi, smislu mog života, moje srce, vazduh, moje sve… Pre godina dana si mi došla i toliko toga se dogodilo i toliko toga smo iskušale zajedno – plakale smo, smejale se i svaka sekunda provedena sa tobom jeste i biće ispunjena bezuslovnom ljubavlju. Zahvalna sam Bogu što si ovde i što je, kao i ti, baš mene odabrao da ti budem majka. Srećan ti prvi rođendan, učinila si me najsrećnijom na svetu i najveći mi je poklon što si ovde sa mnom! Lara – lepota koja se rodila! Neka te Bog zauvek čuva… – napisala je Merjem Uzerli na društvenoj mreži, presrećna što je njena mezimica i mala naslednica u njenom zagrljaju, i što joj je promenila život nakon emotivne nestabilnosti i svih poteškoća koje je prebrodila pre njenog dolaska na svet.

hellomagazin.rsprva.rsinstagram/meryemuzerlimeryem

Više o temama: