Ista baka: Ovako izgleda najstarija unuka čuvene Džeki Kenedi

karolina_rouz_kenedi_GettyImages-82544976
Rouz sa mamom Karolinom

Rouz Kenedi Šolsberg potiče iz političke dinastije – ona je najstarija unuka nekadašnjeg predsednika Amerike Džona Kenedija i prve dame Džeki Kenedi, a ćerka američke ambasadorke u Japanu Kerolajn Kenedi i dizajnera Edvina Artura Šlosberga.

Odrasla je bez ikakve pompe, mimo fotografa i svetske pažnje, ali sličnost koju je nasledila od slavne bake nemoguće je bilo ne primetiti.

Ova 27-godišnja brineta pored nesumnjive fizičke sličnosti sa bakom, neguje jedinstven stil i frizuru kakvu je Džeki godinama nosila. Reč je paž frizuri koja je u neku ruku postala zaštitni znak nekadašnje prve dame.

Rouz se ovih dana našla u žiži javnosti zbog uloge u internet seriji “End Times Girls Club”, koju je osmislila i snimila sa prijateljicom, takođe glumicom, Marom Nilson-Griberg. U pitanju je komedija koja pomaže ženama da prebrode apokalipsu.

Rouz je bila vrlo bliska sa svojom bakom. Džeki ju je neretko čuvala, vodila na igralište i u muzeje, sve do svoje smrti 1994. godine, kada je Rouz imala samo 5 godina.

dzeki_rouz_ikono
Foto: Instagram

– Oduvek me je podsećala na Džeki kada je bila mlada. Ima tu njenu bistrinu i nezavisnost – rekao je jednom prilikom jedan od Kenedijevih porodičnih prijatelja u razgovoru sa biografom Dejvisom Hejmanom.

Bila je jako vezana i za svog ujaka, Džonovog sina Džona Kenedija Juniora, poznatijeg kao Džon Džon. Kada je 1999. godine porodicu zadesila tragedija – Džon Džon je poginuo u avionskoj nesreći, Rouz je pala u tešku depresiju. Doživljavala ga je kao oca. Šest meseci je bila u depresiji, ni sa kim nije pričala, prestala je da jede i smršala jedno 13 kilograma, piše House Beautiful.

dzeki_kenedi_GettyImages-1586059
Baka Džeki Kenedi

Rouz je dosta uložila u sopstveno obrazovanje. Pohađala je časove glume, diplomirala engelski jezik na Harvadru 2010. godine, a ima vrlo istančan smisao i interesovanje za modu.

Rouz ima sestru Tatjanu i brata Džona. Ime je dobila po prabaki, majci Džona Kenedija.

hellomagazin.rsStil/Star lookguliver/getty/instagram

Više o temama: