#Winterfest2016 na Kopaoniku završen uz tamburaše i vino

IMG_7022

Povezane vesti

WinterFest u organizaciji Color Press Grupe i Interfesta ponudio je prethodna tri dana izuzetno zanimljive sadržaje u okviru MK Mountain Resorta.

Nakon sajma vina i gastronomije koji je protekao u degustaciji najboljih vina i fantastičnom koncertu bend “The Frajle“, drugog dana imali smo prilike da slušamo različite studije slučaja i panel diskusije o gastronomskom turizmu, konzumiranju hrane i vina iz Pijemonta, prodaji i distribuciji vina, novim ukusima Balkana, ali i da probaamo penušavac Radgonskih Gorica na Vučjoj stazi sa savršenim pogledom na Pančićev vrh.

IMG_6495

IMG_6457

I poslednji dan Winterfesta protekao je u degustaciji vina.

Uparivanje hrane i vina bio je prvi case study na kojem se uz različita jela uparivalo odgovarajuće vino uz dirigentsku palicu glavnog kuvara restorana Madera, Zorana Stevanovića i somelijera restorana Kalemegdanska terasa, Željka Gasparevića.

IMG_6645

IMG_6706

IMG_6601

IMG_6649

IMG_6654

IMG_6669

Na panelu pod nazivom “Marketing vina” učestvovali su: predsednik Color Press Grupe, Robert Čoban, suvlasnica Vinarije Aleksić, Dragana Janjić, autor vinskog bloga “Zapisi jednog Merloa”, Perica Radović, Elena Jelenić ispred Vinarije Tikveš i Stevan Kostreš iz Vinarije Kovačević.

Moderator Igor Luković, urednik magazina Vino&Fino razgovarao je sa svojim sagovornicima o tome koliko je bitan marketing u svetu vina, a panelisti su se složili da svako vino treba da ima svoju priču i da iako vinarije nemaju velike budžete, ipak treba biti kreativan i plasirati svoj brend na pravim mestima koja svakako imaju odjeka, kao što su sajmovi ovakvog tipa. Istaknuto je da treba negovati kulturu pijenja vina, ne samo u restoranima, nego i u svojim domaćinstvima i da je budućnost u udruživanju vinarija kako bi se Srbija prezentovala u pravom svetlu na svetskoj sceni.

IMG_6763

IMG_6770

IMG_6755

IMG_6757

IMG_6762

Gastro panel “Food Around The World” okupio je paneliste slikara, Janoša Mesaroša, kuvara ambasade Švajcarske, Mišu Jevericu, Jelenu Ignjatić, Ukusi Beograda i autorku bloga “Hleb i lale”, Nevenu Zelunku- Cvjetić.

Njihova iskustva, koja su vezana za hranu iz čitavog sveta, bila su veoma zanimljiva, a učesnici su se složili da u gastronomiji ne postoje pravila jer se i najbolja pica ne pravi u Italiji, nego u Americi.

IMG_6892

IMG_6823

 

Uz degustaciju vina koje je poslao ambasador Švajcarske, završen je i ovaj panel nakon čega je usledilo opuštanje u restoranu Vučja staza, gde je organizovano takmičarsko kuvanje pasulja u organizaciji “Bean Festa”.

Tokom edukativne radionice uparivanja vina i rakije sa čokoladom videli smo kako ova neobična kombinacija izgleda u praksi, a tajne ove hedonističke avanture otkrio je Pavle Radanović, somelijer vinarije Dibonis.

Winterfest je završen druženjem učesnika i gostiju u restoranu Vučja staza uz vino i tamburaše.

Kakva je atmosfera bila prvog dana pogledajte OVDE i drugog dana OVDE

IMG_6473

IMG_6500

IMG_6520

IMG_6936

IMG_7006

IMG_7013

IMG_6569

IMG_6732

IMG_6576

IMG_6578

IMG_6580

IMG_6582

IMG_6584

IMG_6714

IMG_6721

IMG_6729

Kliping

kliping 1

kliping 2

kliping 3

kliping 4

kliping 5

kliping 7

kliping 8

kliping 9

kliping 10

kliping 11

kliping 12

kliping 13

kliping 14

kliping 15

Ostale vesti iz rubrike

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvezdicom su obavezna.