ROSA škole roditeljstva – Ishrana u trudnoći

rosa-infografik-2_cs5-final3-polukvadratni-1

Povezane vesti

Često čujemo da bi trudnice trebalo da jedu za dvoje. Da li je ovo tačno i kako bi buduća mama trebalo da se hrani,govori dr Marija Milenković, ginekolog u Rosa školi roditeljstva u Kuršumliji:

– Trudnoća je jedan od najznačajnijih nutritivnih perioda u životu žene. To ne znači da žena treba da jede za dvoje, već da bi trebalo da jede duplo kvalitetnije. U osnovi ishrane trudnice važno je obezbediti adekvatan nutritivni unos hranjivih materija i zadovoljiti kalorijske potrebe. Neophodno je pravilno pripremanje hrane. Savetuju se tri glavna obroka i dve užine. Kada je dobijanje težine u pitanju, normalno uhranjene trudnice bi trebalo da dobiju od 11 do 16 kilograma. Značajnije dobijanje na težini uobičajeno je kod trudnica koje nose blizance ili imaju manju telesnu masu.

Škola roditeljstva u Kuršumliji otvorena je u okviru inicijative Rosa vode i Ministarstva zdravlja. U želji da podrži porodicu i budućnost dece, Rosa voda je podržala otvaranje škola u Ubu, Surdulici, Vranju, Požarevcu i Ubu. U njima rade eksperti koji roditeljima daju kredibilne savete o trudnoći, porođaju, nezi bebe i odgajanju deteta.

rosa-infografik-2_cs5-final3

U 2017. godini u planu je otvaranje novih škola roditeljstva i to u Srpskoj Crnji, Svilajncu, Sjenici, Bojniku i Batočini, u kojima ovakva vrsta podrške do sada nije postojala. Otvaranje novih škola možete podržati i vi, kupovinom Rosa vode od 1,5L, od čije prodaje će se izdvajati po jedan dinar.

 

hellomagazin.rspromo

Ostale vesti iz rubrike

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvezdicom su obavezna.