Roditelji pomogli da se odabere 10 porodilišta u Srbiji koja će biti modernizovana uz pomoć Pampers donacije

Pampers UNICEF, 10 godina1

Povezane vesti

Pampers će pomoći 10 porodilišta u Srbiji sa nameštajem i pelenama za novorođenčad. Roditelji su bili ti koji su odabrali porodilišta koja će biti modernizovana uz pomoć Pampers donacije. Odabrani gradovi su Kraljevo, Bačka Topola, Užice, Sjenica, Lazarevac, Novi Pazar, Valjevo, Senta, Priboj i Požarevac. Ukupno deset porodilišta, jedno iz svakog nabrojanog grada dobiće Pampes pomoć u vidu nameštaja za novorođenčad i pelena.

U 2015. godini Pampers i UNICEF obeležili su 10 godina partnerstva i kampanje 1 pakovanje = 1 vakcina. Tokom ovog perioda pokazali smo da zajedno možemo unaprediti živote mama i dece širom sveta. Kao gest zahvalnosti prema svim roditeljima iz Srbije koji su podržali kampanju, Pampers želi da pomogne 10 porodilišta u Srbiji, (Kraljevo, Bačka Topola, Užice, Sjenica, Lazarevac, Novi Pazar, Valjevo, Senta, Priboj, Požarevac) i donira nameštaj i pelene za novorođenčad. Na ovaj način Pampers nastavlja sa svojom misijom da doprinosi boljoj nezi beba od prvog dana, nudeći pomoć porodilištima. Na Pampers Fejsbuk stranici svako je mogao da glasa za grad u Srbiji gde će porodilište biti opremljeno. Svaki glas predstavljao je mogućnost za modernizaciju porodilišta. Na ovaj način građani su svojim humanim gestom pomogli mamama i bebama, kako u Srbiji tako i u svetu, i da još jednom pokazali da zajedno možemo da menjamo svet.

Pampers Unicef2

O Pampers UNICFEF 1 pakovanje = 1 vakcina kampanji

Partnerstvo između Pampersa i UNICEF-a traje već deset godina i tokom ovog perioda eliminisan je materinski i neonatalni tetanus u 17 zemalja. Pampers poziva roditelje da se pridruže specijalnoj rođendanskoj želji: da pomognu da se eliminiše neonatalni tetanus u svim zemljama sveta, svuda gde god da još postoji kao pretnja. Neonatalni tetanus pogađa porodice u najsiromašnijim zemljama sveta i javlja se u slučajevima kada su novorođenčad zaražena kao direktni rezultat nehigijenske porođajne prakse, kao što je sečenje pupčane vrpce nehigijenskim instrumentima. Jednom kada je neonatalni tetanus ustanovljen, nema pravog leka, i on još uvek oduzima živote 49.000 novorođenčadi svake godine, što je ekvivalent gubitka života jedne bebe na svakih 11 minuta.

Za deset godina, partnerstvo Pampersa i Unicefa imalo je samo jendu želju: da eliminiše materinski i neonatalni tetanus svuda u svetu. Uz pomoć roditelja, od kada je započela kampanja Pampersa i Unicefa “Jedno pakovanje jedna vakcina” oko 500.000 novorođenčadi je spašeno i vakcina je stizala do majki i beba svake sekunde.

Ostale vesti iz rubrike

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvezdicom su obavezna.