Nisu ga zaboravili: Više od 60 muzičara svira u čast Lazi Ristovskom

laza_ristovski-wiki

U znak sećanja na jednog od omiljenih muzičara sa prostora Jugoslavije, člana „Bijelog dugmeta“ i „Smaka“, kompozitora, producenta i aranžera Lazu Ristovskog, 9. novembra u Centru Sava biće održan koncert „Iza horizonta“, koji će okupiti više od 60 muzičara.

Prijatelji i saradnici Laze Ristovskog – Goran Bregović, Alen Islamović, članovi grupe „Smak“, Kiki Lesendrić i „Piloti“, „Neverne bebe“, „Ju grupa“, „Kepa & Fri spirits“, Aleksandar Lokner, Vlatko Stefanovski, Vasil Hadžimanov, „Zana“, Boki Milošević, Bilja Krstić, Ogi Radivojević, Kornelije Kovač, „Gis maj es“, Nikola Čuturilo Čutura, Džoni Racković, glumac Lazar Ristovski i mnogi drugi će podsetiti publiku na opus i značaj velikog umetnika kroz osvrt na njegove najpoznatije hitove rok, instrumentalne i filmske muzike.

Koncert je deo istoimenog projekta koji su u znak sećanja na prerano preminulog klavijaturistu osmislili njegova ćerka Sanda Ristovski Grlić i zet Ivan Grlić, a u toku je snimanje dokumentarnog filma, kao i pripremanje izložbe koja će biti otvorena 19. oktobra u „Mikser hausu“ sa još neobjavljenim arhivskim fotografijama iz života i karijere Ristovskog.

Ristovski je preminuo 2007. godine u Beogradu posle teške bolesti.

hellomagazin.rsWikipedia

Više o temama: