Antiglikacijska revolucija u 2016.

Povezane vesti

Najnovija istraživanja pokazala su da je glikacija jedan od bitnih faktora ubrzanog starenja tkiva jer nastaju produkti koji su veoma štetni za organizam i koji se nagomilavaju s godinama.Dovodi do loše boje tena, koji izgleda poput voska, žućkaste boje i znatno produbljuje bore. Ovaj fenomen, koji prouzrokuje glukoza sadržana u šećerima, pogoršava se pod uticajem UV zračenja, radijacije ili zagađenja. Našem organizmu je potrebna glukoza sadržana u šećerima radi stvaranja energije. Međutim, višak glukoze koji ćelije ne potroše vezuje se za vlakna kolagena i elastina i menja njihovu strukturu. Vlakna postaju kruta, koža gubi elastičnost, nastaju bore i ten postaje neujednačen.

Glikacija je proces koji se svakodnevno odigrava i tokom termičke obrade hrane kada dolazi do reakcije između šećera i proteina iz hrane koji formiraju krajnje produkte glikacije (AGE). Jesti prepečen komad mesa s aspekta toksičnosti praktično je isto kao popušiti 1.000 cigareta.

Posle 20. godine života stepen glikacije kolagena povećava se za otprilike četiri odsto svake godine, da bi do 80. godine dostigao skoro 50 odsto.

Biologique Rechereche je lansirao novi proizvod – Serum A-Glyca koji nudi efikasno rešenje u borbi protiv fenomena glikacije. Bazira se na mehanizmu delovanja dva glavna sastojka: ekstrakta mimoze i karcinina. Mimoza deluje preventivno jer sprečava glikaciju, štiti kolagena vlakna i garantuje čvrstoću kože, a kada je glikacija već počela, karcinin (derivat karnozina) zamenjuje kolagen ili elastin koji je glukoza vezala i tako oslobađa ova vlakna koja je šećer uhvatio “u klopku”.

Serum A-Glyca štiti ćelije i tkiva od novih “napada” šećera, ublažava dublje i pliće bore, poboljšava čvrstoću kože i vraća joj prirodnu blistavost. Testovi efikasnosti pokazuju da posle samo dva meseca upotrebe Seruma A-Glyca dobijate 2 godine u borbi protiv glikacije, jednog od glavnih uzroka starenja.

Predstavljena je i nova verzija kultnog losiona P50, sada u izdanju namenjenom tretmanu pigmentnih promena na koži. Novi Losion P50 PIGM 400 koji zahvaljujući svojstvu eksfolijacije i posvetljivanja tena predstavlja idealan losion za ten bez sjaja sa izraženim pigmentnim flekama i koristi se u kombinaciji sa serumom i kremom protiv pigmentnih fleka.

Sve ove inovacije i tretmani dostupni su u Kozmetičkom studiju Jasna u Beogradu koji je ekskluzivni distributer za Srbiju.

Ostale vesti iz rubrike

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvezdicom su obavezna.