Danijela Pantić: Ljubav inspiriše

Nekadašnja voditeljka kviza „Slagalica“ na „Radio-televiziji Srbije“ Danijela Pantić prošle nedelje postala je novo lice „Prve srpske televizije“. Lepa plavuša vodi novu emisiju „Tačno 1“ zajedno sa kolegama, voditeljima ove televizije. Šarmantna voditeljka, rodom iz Šapca, magistrirala je teoriju medija i umetnosti, a uža oblast joj je komunikologija. Sada je posvećena spremanju doktorskog rada u oblasti medijske globalizacije. Pre desetak godina trenirala je atletiku, što se vidi po njenoj vitkoj, zategnutoj figuri. Zanimljiva plavuša koja sagovornika osvaja iskrenošću i prirodnim ponašanjem godinama je savetnik za medije i komunikaciju na projektima Evropske unije u Srbiji. Uvek nasmejana Danijela je vegetarijanac već osam godina, a velika strast su joj putovanja.

Na početku razgovora za magazin „Hello!“ voditeljka koja pleni dobrom energijom kaže da ne postoji jedan odevni stil koji voli već preferira kombinaciju stilova.
– Volim klasičan poslovni stil, kežual garderobu, elegantne haljine, ali i farmerke i sportske jakne. Priznajem da mi je najinteresantnije da ih uklapam ili da ih razbijam neočekivanim detaljima. Inače, kvalitet mi je presudna i najvažnija stavka kada kupujem obuću, tašne, garderobu, ali i ostale sitnice, poput kozmetike, stvari za kuću ili poklona. Kada kupujem garderobu, najpre izaberem model koji mi se dopada, potom pogledam sirovinski sastav, jer volim da nosim prirodne i prijatne materijale. Često obratim pažnju i na brendove, jer imam omiljene marke čije proizvode kupujem svuda po svetu, kao što su: „tomi hilfiger, sisli, gant, ted bejker, pepe džins, armani, koton, ali i zara i mango“.

Često putujete, volite li tada da kupujete?
– Odmori su mi omijeno vreme kada kupujem. Tada sam rasterećena svih obaveza, imam mnogo slobodnog vremena, te mi šoping predstavlja omiljenu  i skoro svakodnevnu aktivnost. Raspored je skoro uvek isti: pre podne sam na plaži, po podne u nekom od velikih tržnih centara, a uveče u šetnji ili klubu. Međutim, kada sam u inostranstvu, volim da kupujem proizvode od lokalnih proizvođača i robne marke koje se ne prodaju kod nas, a koje su dobrog kvaliteta.
Na šta najradije trošite novac?
– Kad bih pravila listu omiljenih aktivnosti na koje najviše trošim novca, to bi svakako bila putovanja: zimovanja, letovanja, jedrenje, skijanje, kao i prava turistička, a možda i avanturistička putovanja na kojima mi je primarni cilj da upoznam neku zemlju, njihov narod i kulturu. Na drugom mestu bi se svakako našla kupovina kao aktivnost u kojoj uživam i koja mi je obavezna gde god putujem. Podrazumeva se da ću iz zemlje koju sam posetila doneti neku sitnicu. To je uglavnoma garderoba, ali i suveniri za stan, začini i pokloni za prijatelje. Osim kvaliteta, najvažnije mi je da odećabudedrugačija od one koja se može naći u većini radnji, kao i cena. Prošlog leta u Turskoj kupila sam dve odlične torbe firmi „Miu Miu“ i „imi Ču“ za odličnu cenu, ali sam se cenkala bar pola sata. Izlasci su mi, iskreno, na poslednjem mestu i tu nisam mnogo zahtevna. Lokalni restoran, kafić ili plaža su mi dobri isto koliko i dobra diskoteka. Naravno, osećaj je drugačiji kada ste u lepo sređenom restoranu, diskoteci ili klubu, ali i udaljena taverna na nekom pustom grčkom ostrvu ima svoju draž. Jedno je sigurno, u njima je hrana najukusnija.

Kakvi su vam utisci sa novog radnog mesta?
– Veoma sam zadovoljna zbog prelaska na „Prvu“. Mislim da imamo odličnu ekipu za novu emisiju “Tačno 1”, od voditelja do urednika. Osim toga, verujem da će se gledaocima dopasti i teme i koncept emisije.
Da li to što ne jedete meso utiče na vašu dobru liniju?
– Godinama sam vegetarijanac i zaista uživam u toj hrani. Tražila sam način ishrane koji će najviše odgovarati mom organizmu, ali i koji će mi doneti dosta energije za aktivan život na koji sam navikla, kao i sportove kojima se povremeno bavim. Ishrana bez mesa, samnogo voća, povrća, salata, mahunarki i orašastih plodova, donela mi je i dobro zdravlje, kao i dobru kilažu sa manje oscilacija. Ponekad se opustim uz slatkiše i testenine, jer njima ne mogu da odolim, ali tri, četiri kilograma viška su najviše što sebi mogu da dozvolim.

Intervju: Nadežda Jokić
Foto: Naike Bokan

Više o temama: