Vesna Dedić: Duhovita, lepa i uspešna žena izaziva zavist

vesna-dedic-mirko-tabasevic-2

Povezane vesti

Poslednje izdanje kultne emisije “Balkanskom ulicom” u ovoj godini, voditeljka Vesna Dedić odlučila je da provede u društvu četiri dame. Časna sestra Cecilija, pevačica Leontina Vukomanović, Mina Lukić, koordinatorka iz Svratišta za decu i voditeljka Marija Veljković pokušaće da odgovore na pitanje da li je ženama teže da se popnu uz Balkansku ulicu.

– Podatak da je tokom 15 sezona kroz moju emisiju prošlo više muškaraca nego žena pokazuje da je damama teže – kaže Dedićeva. – Njih češće na nekom ćošku sačeka “onaj pravi” u kog se zaljube, pa umesto da ostvare snove zbog kojih su došle u Beograd, bave se njegovim fantazijama. Ženama je uvek bilo teže da budu priznate i poštovane u svakoj profesiji. Ljudi u Srbiji su spremniji da skinu kapu pred uspehom nekog muškarca. Duhovita, lepa i uspešna žena izaziva zavist i teže joj kažemo “bravo”.

vesna-dedic-mirko-tabasevic

Novinarka je ovom temom želela da obeleži velike korake u rodnoj ravnopravnosti, koji su načinjeni u 2016.

– Moj roman “Ničija” govori o tome kako da ostaneš svoja i kad si nečija, šta da radiš kad si ničija i kako da ne postaneš svačija, a po reakcijama žena shvatila sam koliko je to ključna tema bez obzira na to da li si advokatica ili domaćica – tvrdi naša sagovornica. – U emisiji sam ugostila dame koje tvrde da je podrška muškarca veoma bitna, ali i one koje su dokazale suprotno. Verujem da će odgovori mojih današnjih gošći biti inspirativni gledateljkama, koje u 2017. žele da uspostave rodnu ravnopravnost u kući i na poslu.

Vesna Dedić za Hello!: Razvodom sam sebe spasila od života bez ljubavi, a kćerku od odrastanja u kući bez smeha

Koji stepenik u karijeri i životu je vama bilo najteže da preskočite?

– Nažalost, nijedan nisam preskočila. Desilo mi se sve što ne valja. Ali, lepo je kad se bez lifta popneš do onog sprata s kog ti je pogled lep, a meni je ostalo još samo nekoliko stepenika da dosegnem taj veličanstven pogled. Onda sledi spuštanje, ali je najvažnije da u oči mogu da pogledam i one na spratu iznad, kao i sve koje sam prestigla. Ne verujem u onu “što te ne ubije, to te ojača”, jer sve što me je ubijalo samo me je oslabilo.

Ostale vesti iz rubrike

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvezdicom su obavezna.