Život pevačice Ejmi Vajnhaus pretočen u predstavu “Crvena soba”

Život britanske pevačice Ejmi Vajnhaus biće u središtu novog pozorišnog komada koji će imati svoju premijeru u januaru u Danskom kraljevskom teatru u Kopenhagenu, saopštila je danas uprava pozorišta.
Predstava pod naslovom “Ejmi” govori o “velikom pritisku koji je senzacionalistička publika vršila nad mladom superzvezdom kada su počeli njeni problemi”, navodi se u saopštenju, prenosi agencija AFP.
Komad, čiji je autor konzorcijum od 11 ljudi pod nazivom “Det roede rum” (Crvena soba), zasnovan je na materijalu prikupljenom kroz intervjue, zahvalne govore, koncerte, novinske članke, pisma i pesme sa albuma “Frank” i “Back to Black”.
U predstavi je prikazana i borba pevačice sa zavisnošću od droga i alkohola, kao i njen brak sa Blejkom Filderom-Sivilom.
Ejmi Vajnhaus je u svojoj kratkoj karijeri osvojila pet Gremi nagrada. Umrla je u julu 2011. od trovanja alkoholom. Imala je 27 godina. Nakon njene smrti, njen album “Back to Black” iz 2006. godine postao je najprodavaniji album 21. veka u Velikoj Britaniji.

Izvor: Tanjug

Više o temama: