Snežana Dakić Mikić: Čistoća je pola zdravlja

IMG_9137

Predstavnica građanskog pokreta “Beogradska inicijativa”, voditeljka i novinarka televizije “Pink”, Snežana Dakić Mikić uručila je donaciju sredstava za održavanje higijene osnovnoj školi “Filip Filipović” na Voždovcu. Autorka emisije “Život u trendu” želela je da ličnim primerom ukaže na značaj pranja ruku poklonivši značajnu količinu sapuna ovoj obrazovnoj ustanovi.
– Donacijom želela sam da ukažem na značaj higijene uopšte, ali i da pokažem da to nije skupo ni za pojedinca, ni za grad i državu – rekla je Snežana Dakić Mikić.
Asistent na Fakultetu za kulturu i medije i osnivač građanskog pokreta “Beogradske inicijative” tom prilikom je istakla zastrašujuće svetske statistike koje pokazuju da svake godine oko tri i po miliona dece i skoro dva miliona odraslih umre od posledica bolesti koje se prenose prljavim rukama.
– Zdravlje naše dece i svih nas je najveće bogatstvo, a poslovica kaze da je ćistoca pola zdravlja. Lekari apeluju da je pranje ruku vodom i sapunom jedna od najefektnijih i najisplativijih mera prevencije najveceg broja takozvanih bolesti “prljavih ruku”. I zato u opštinskom i gradskom budžetu mora da postoji stavka za higijenska sredstva u školskim i predškolskim ustanovama – zaključila je Snežana na kraju posete osnovnoj školi na Voždovcu.

IMG_9148

IMG_9180

IMG_9184

Piše: Jelena Vlahović, Life Content
Foto: Mirko Tabašević

Više o temama: