Snežana Dakić: I pasulj je u trendu

Srpska elita se za Novogodišnji doček seli na Kopaonik,  o tome za Pulsonline priča Snežana Dakić, koja je sa porodicom produžila boravak na Kopaoniku skoro do Badnje večeri:
Bilo je baš puno poznatih ljudi, Milka Forcan, Marijana Mateus, fudbaler Stojković sa ženom, Robert Čoban sa ženom, Nenad Čanak, Dragan Marković Palma, advokat Draganić sa ženom, Miša Beko… Goste su zabavljali Rada Manojlović i Topalko, tako da je to bilo opštenarodno veselje. Ali uvek je za doček bolje van Beograda, izbegnu se sve gužve, ovde vlada prava praznična atmosfera.
Pričati sa Snežanom, a ne upitati je šta je bio modni trend na Kopaoniku, bio bi veliki propust:
Imperativ je krzno! Masivne čizme sa krznom, ili samo sa krznenim rubom, krzneni okovratnik na jakni, kape sa krznom, ili šubare. Ne razumem se baš u krzna, ali ličila su mi na lisicu, mada je bilo i kunića. Viđala sam i bojeno krzno.
Naravno, i Snežana je imala samo jednu jaknu, najnoviju, s krznom, a takvu je poželela i njena ćerka, Laura:
Za Lauru nismo našli odgovarajuće odelo, nosila je prošlogodišnje, jedva smo je uvukli u njega. Sad i ona traži pravo krzno, da ima kao mama.
Uz krzno koje je na Kopaoniku očigledno “in”, ide i adekvatan jelovnik, Snežana ga preporučuje za hladne zimske dane:
Pasulj, gulaš, kiseli kupus i roštilj, to je kao pogonsko gorivo za hladne dane i velike telesne napore. To naravno nije za gradske uslove gde se troši 15 kalorija – objasnila nam je Snežana.

Više o temama: