Oskar de la Renta kritikuje Mišel Obamu!

Prva dama Sjedinjenih Američkih Država, Mišel Obama, se od samo početka nametnula kao modna ikona koja hrabro bira kreacije, međutim nedavno se našla na meti Oskara de la Rente jer ne podržava američke kreatore. Mišel trenutno prednost daje britanskim dizajnerima. Za pozdravljanje kineskog predsednika Hu u Beloj kući, nosila je model naše Roksande Ilinčić koja radi u Londonu, a za svečanu večeru odabrala je crvenu haljinu modne kuće Aleksandar Mekvin koju je dizajnirala Sara Barton.

Jedni su na sva zvona hvalili Mišelin izbor, ali povodom ovoga se oglasio i poznati dizajner Oskar de la Renta, koji se okomio na njen odabir britanskih dizajnera. On je i ranije kritikovao manjak predsednikove podrške američkoj modnoj industriji, a čini se da je svoj gnev prebacio i na prvu damu.

Ako sam dobro shvatio ova poseta bi trebalo da učvrsti američko-kinesku trgovinu – američke proizvode u Kini, i kineske u Americi. Zašto onda nosiš evropske haljine?”, zapitao se dizajner.
Ne pričam ovde o svojoj odeći i svom biznisu. Ja sam star i meni to ne treba. Ali mnoge je mladih ljudi, koji su talentovani i kojih se to tiče – u nastavku je objasnio Oskar de la Renta.

Više o temama: