Oglasio se Milan Popović: Nastaviću da se borim za ostvarivanje prava svog deteta

milan-popović

Ovih dana se mogu čuti razne informacije u vezi Severine Vučković i Milana Popovića, o njihovoj borbi za starateljstvo nad sinom, ali izuzetno retko se dešava da se Aleksandrov otac obrati javnosti. Ovoga puta je rešio da se obrati javnosti:

Povodom mnoštva neistina koje su proteklih nekoliko dana objavljene u medijima, a koje se tiču odnosa Severine Vučković i Milana Popovića kao i ponašanja roditelja u okviru zajedničkog starateljstva (koje kao roditelji imaju nad svojim maloletnim sinom), Milan Popović se posle dužeg vremena medijima i javnosti obraća saopštenjem, u nameri da demantuje neistinite tvrdnje:

1. Nije tačno da Milan Popović nije video sina pola godine
2. Nije tačno da je Milan Popović podneo tužbu protiv majke svog deteta, jer je upisala dete u vrtić
3. Nije tačno da Milan Popović zahteva da se dete upiše u vrtić koji on izabere
4. Nije tačno da je Milan Popović na poslednjem ročištu pretio majci svog deteta, niti da joj je ikada pretio
5. Nije tačno da je Centar za socijalnu skrb Maksimir prijavio Milana Popovića policiji zbog psihičkog uznemiravanja Severine i njihovog maloletnog sina

Ove neistinite optužbe, objavljene u medijima u formi tvrdnje su izuzetno ozbiljne i kao takve štete ugledu I časti Milana Popovića. Bez želje za otkrivanjem namere medija koji ovakve neistine objavljuju, kao i namere izvora neistinitih tvrdnji, Popović će nastaviti da se bori za ostvarivanje prava svog deteta i svog roditeljskog prava kroz nadležne institucije. Popović neće obaveštavati javnost o toku i detaljima ovih procesa, kao što to nije činio ni do sada. Milan Popović stoji iza stanovišta da procesi treba da ostanu u okviru nadležnih institucija, a ne da se od njih pravi svojevrstan medijski reality u kome, nažalost, učestvuje i njegov maloletan sin.

Ovim putem Milan Popović apeluje na medije da ostanu u okvirima novinarske etike, uz svo razumevanje senzacionalizma kojem pojedini mediji naginju u svom izveštavanju, jer i senzacionalizam podrazumeva objavu istinitih informacija”, navodi se u saopštenju koje je poslala Milanova PR službi.

Da li će se i Severina oglasiti povodom ove izjave?

Svet.rsSvet

Više o temama: