Mišel Obama najmoćnija žena na svetu

Mišel Obama, supruga prvog crnog predsednika SAD i žena koja je bukvalno promenila izgled Bele kuće je na vrhu “Forbsove” (Forbes) liste 100 namoćnijih žena sveta.
Ona je uzor milionima žena širom sveta. Bivši advokat svojim zalaganjem za zdavu ishranu i radom sa mladim ljudima nastoji da reši problem gojaznosti – opisao je “Forbs” Mišel. Na drugom mestu je direktorka “Kraft Food” Ajrin Rozenfild, a iza nje je medijski mogul Opra Vinfri.
Na četvrtom mestu je nemačka kancelarka Angela Merkel,koju prati američka bivša prva dama Hilari Klinton, a iza nje je direktorka kompanije “Pepsi” Indra Nuji. Na sedmom mestu je pop zvezda Lady Gaga, čije je pesme uredništvo opisalo kao “bombone za mozak”, a njene nastupe nezaboravnim spektaklom. Na osmoj poziciji je “najuticajnija poslovna žena Amerike”, direktorka kompanije “Westpac” Gejl Keli. Pevačica i modni dizajner Bijonse je na devetoj poziciji, a iza nje je voditeljka “tok-šou” programa Elen DeGeneres, poznata i kao sudija u američkom takmičenju za “Idola” Elen Digerneris. Zanimljivo je da je kraljica popa Madona tek na 29. mestu, a prva dama Francuske Karla Bruni Sarkozi na 35, dok je kraljica Elizabeta druga na 41. mestu.

Više o temama: