Mina Lazarević: Rad sa decom me uvek motiviše

mina-lazarevic

Glumica Mirjana Mina Lazarević, čarobnim spojem snažnog temperamenta, energije i nežnog izgleda, osvojila je srca publike. Mada je isprva krenula stopama roditelja, oca Ljubiše dirigenta, i majke Marije, nekadašnje članice pevačkog hora Pozorišta na Terazijama, i upisala Muzičku akademiju u Beogradu, želja za glumom je bila jača.

Napustila je klavir i okrenula se glumi, a da nije pogrešila shvatila je kada je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti. Uspela je da ujedini talente i bavi se stvarima koje voli – glumom, igrom i pevanjem.

Pored rada u Pozorištu na Terazijama, gledaoce kraj malih ekrana trenutno zabavlja kao članica žirija novog šou-programa “Više od igre”, u kom sa koreografom Milicom Cerović, balerinom Lokicom Stefanović i pevačicama Tijanom Dapčević i Anom Nikolić ocenjuje plesno umeće dece.

Rad sa decom me uvek motiviše. Uzbudljivo je što najmlađi čine ovaj spektakl, jer sa njima nema kalkulacije. Publika u studiju odlično reaguje na projekat, a nadam se da su i gledaoci kraj malih ekrana zadovoljni onim što vide.

Da li je šou ispunio vaša očekivanja?

U potpunosti. Cilj je promocija plesa, koja do sada u Srbiji nije postojala. I roditeljima i deci ovaj šou može pomoći pri odabiru aktivnosti kojima će se baviti u slobodno vreme. Ples je izuzetno kvalitetno i zdravo rešenje, jer deca kroz igru stiču radne navike, razvijaju sposobnost za kolektivan rad, poboljšavaju koncentraciju, koordinaciju i fizičku aktivnost.

Koji ples vam je omiljeni?

Najbliskiji mi je moderan, samim tim što je u mjuziklima najzastupljeniji i njega najviše plešem.

Koju muziku najviše volite da pevate?

Pesme koje volim da čujem obično poželim i da pevam, bez obzira na muzički žanr. Volim da slušam džez, a disko muzika sedamdesetih me uvek pokrene na igru. Ipak, sve zavisi od raspoloženja koje svakodnevno varira. U beogradskom restoranu “Litl bej” ponedeljkom uz klavirsku pratnju izvodim filmsku muziku. Dugo nisam pevala i prija mi ova promena i druženje sa publikom.

NovostiHello!

Više o temama: