Majkl Džej Foks: Bolest je od mene napravila boljeg glumca

NBC Fall Launch Party

Majkl Džek Foks otkrio je da veruje kako je Parkinsonova bolest unapredila njegovu glumu.
Zvezdi filma “Povratak u budućnost” i serije “Spin city” dijagnostifikovano je degenerativno nervno oboljenje, koje uključuje trešenje, sporost kretanja i poteškoće u hodu, još 1991. godine, a on priznaje da ga je tokom vremena to nateralo da izađe iz svoje zone udobnosti kao umetnik.
– Imamo sam mogućnost laganih pokreta, ritam govora i fizičku spremnost na koju sam mogao da se oslonim. Odlično me je služilo. A onda mi je to oduzeto, i tada sam saznao da postoji još mnogo stvari koje mogu da koristim. To oklevanje, taj Parkinsonov efekat, zapravo je prilika da pauzirate u trenutku i sakupite sve u taj karakter, te da reagujete na ono što se dešava – ispričao je.
Ovaj 52-godišnji glumac najavio je povratak na male ekrane kasnije tokom ove godine, kroz emisiju “The Michael J. Fox Show”, a priznao je da je prestao da brine o onom što bi moglo da se desi dok je pred kamerama.
– Sada sam u fazonu: “OK, šta se dešava?”. Ako se nešto desi, reagovaću na to, a ako se ne desi, onda neću. Mogao bih da razmišljam o tome šta ću raditi, ali zapravo – možda neću ni biti u mogućnosti da nešto izgovorim, pogledam kako želim ili čak da pomerim tu čašu.

Autor: Life Content
Foto: SIPA

Više o temama: