Madona: Usamljenost inspiracija za film

Kraljica popa Madona otkrila je neke detalje o svom filmu o Volis Simpson, kojom je potpuno fascinirana. Madona je otkrila da se za rad na filmu odlučila, jer je bila usamljena, ali i oduševljena britanskom istorijom. Pedesettrogodišnja pevačica zainteresovala se za priču o Volis Simpson kada se zbog Gaja Ričija preselila u London. Budući da se pevačica poistovetila sa Volis, odlučila je da snimi i film o njoj.
– Kad sam se doselila u Englesku zbog braka, tamo nisam imala previše prijatelja. Nikog nisam poznavala. Našla sam se u situaciji u kojoj mi je sve bilo čudno i novo. Odlučila sam da saznam nešto o njihovoj istoriji i kulturi pa sam počela da čitam – priča Madona koja je bila posebno zaintrigirana kada je počela da čita one delove britanske istorije vezane za Edvarda VII.
– Bilo mi je neverovatno da bi muškarac odustao od tako moćne pozicije zbog ljubavi. Odmah sam počela da proučavam Volis Simpson, a mnogi podaci koje sam našla o njoj, bili su zaista negativni i jednostrani. Kad žena ima neku moć koju većina ne razume, odmah je degradiraju – ispričala je Madona.

Više o temama: