Marko Bulat: Razvod braka izvestan

Popularni pevač narodne muzike Marko Bulat proživljava težak životni period, koji, kaže, može da zadesi bilo koga. Iako ga je razvod od supruge Maje zatekao nespremnog, ovih dana stavlja tačku na tu temu, želeći da se posveti životu i svakom novom danu koji ga inspiriše. Njihov brak je bio za primer, nikada se nisu razdvajali sve dok Marko nije otišao u rijaliti-program Survivor. Da li samo koincidencija ili ne, bio je to početak kraja. Od njegove dvadesete godine bili su zajedno. Pet godina su se zabavljali, a onda su se i venčali. Postoji nekoliko verzija o tome zašto se Marko i Maja razvode, a o kojima pevač ne želi više da priča. Pre samo godinu dana nije bilo ni nagoveštaja od ovakvog ishoda, da bi se sada našao u situaciji da predaje papire za razvod.
U razgovoru za magazin Hello umetnik kaže da ne žali ni za čim jer je svestan da je doživeo pravu i iskrenu ljubav koju mnogi nikada ne iskuse, voleo je i bio voljen i priznaje da su predali papire za razvod braka.
– Papire smo predali, ali ništa nije definitivno. Niko ne zna šta donosi dan, a šta noć, kao ni šta će biti za nekoliko godina. Možda ćemo opet biti zajedno i smejati se ovim događajima. Da sam planirao dase razvedem, ne bih se ženio. To je ružna priča koja se desila i neznam šta je čudno, može se desiti svakome – kaže Marko Bulat.
– Svi tragaju, a neki nikada ne osete pravu ljubav. Imao sam sreću da volim, budem voljen i osetim čar iskrene i velike ljubavi. U tom pogledu ne žalim ni za čim. Čujemo se, ali ti razgovori nisu merilo ničega, pa ni našeg definitivnog rastanka.
Bivši učesnik rijalitija Survivor na drugoj je godini studija na Akademiji Srpske pravoslavne crkve, redovno ide na predavanja i uživa u studentskim danima.
– Mnogi će misliti da sam se upisao na ovaj fakultet zbog bračnog brodoloma, što nije istina, a po logici stvari nije ni moguće jer sam sada na drugoj godini. Kada sam upisao fakultet, bio sam u srećnom braku. Istina je da sam kao klinac želeo da studiram, ali mi posao to nije dozvoljavao. Radio sam neprekidno, pevao i putovao, te nisam imao vremena da se posvetim knjizi. Kada sam odlučio da malo usporim, prestao sam da pevam radnim danima i upisao Akademiju. Spojio sam dve velike ljubavi, ljubav prema Bogu i slikanju.
Uživam u predavanjima, volim da slikam i radim mozaik. Dopada mi se da učim, jer je život jedno veliko učenje, višak energije sam iskoristio na pravi način.
Za sebe ne misli da je veliki vernik, čak se i iznervira zbog toga.
– Smatram da mnogi ne znaju pravo značenje tih reči. Kao što mislim da pravi humanitarci ne ističu svoju humanitarnu stranu tako su i molitva i vera stvar intime o kojoj ne treba pričati. Svi smo slučajni posetioci ove planete, radimo kako mislimo da  bi trebalo, trudimo se da od života uzmemo najbolje i da se sklonimo od loših stvari. Imam i ja svoje mane i grehe, kao svaki čovek, ali se trudim da  se spasem. Gde sam u toj priči, samo Bog zna. Živim onako kao što kažu stihovi moje pesme: Sve što imam potrošiću, sve za jedan dan, proživeću ovaj život kao da je san.
Šarmantni umetnik smatra da se ništa ne dešava slučajno, već da postoje sudbina i Božja promisao.
– Za sve u životu postoji dublji razlog, samo što mi to ne vidimo. Planiramo nešto, a šta će biti niko ne zna. Desilo mi se sto puta da sam išao pravo, osvetljenom ulicom, a na kraju sam izašao u slepu. To je život. Postoji splet okolnosti i događaja zbog kojih se nešto desi ili ne, i tako treba prihvatiti sva dešavanja i iz svega izvući najbolje.
Inspiraciju da nastavi nalazi u ljudima, prirodi, događajima i slobodi, a srećnim ga čine sitnice.
 – Kakve su ti misli, takav ti je život. Moje misli su pozitivne, bez zlobe i pakosti. Volim zdravu komunikaciju i šalu. Bitno je da je čovek zdrav iznutra, sve materijalno je manje važno. Radujem se svakom novom danu. Uživam u sitnicama, a sreć-nim me čine crtanje, pisanje, pevanje, video igrice i moji najbliži. Nesrećan sam kada vidim kako živi veći deo mog naroda, a posebno me rastuže bolesni i nemoćni. Život je moja velika inspiracija, kao i sloboda koju on pruža. Zato živim ne obraćajući pažnju ni na šta.
Borbeni duh krasi ovog talentovanog umetnika. Može da izdrži neizdrživo, a to je pokazao i u rijalitiju Survivor gde se borio do poslednjeg daha testirajući granice sopstvene izdržljivosti.

Piše: Tijana Dimitrijević

Više o temama: