Marija Vujović – Vukčević: Novi izazovi tek predstoje

Jedna od najuspešnijih manekenki na ovim prostorima Marija VujovićVukčević nedavno se iz Njujorka, gde je živela prethodnih deset godina, vratila u Podgoricu gde se udala za svog izabranika, muzičara Marka Vukčevića, sa kojim će početkom proleća dobiti prvo dete. Atraktivna brineta kaže da uživa u novom poglavlju svog života, o čemu je oduvek maštala, i otkriva da su njeni planovi o budućnosti uvek bili vezani za Crnu Goru, ali da će i pored toga, posle porođaja nastaviti da se bavi manekenstvom poput drugih svetskih top-modela.
-Marko i ja se pre braka nismo dugo zabavljali, ali nam je bilo dovoljno da shvatimo da je to ono pravo. Naša svadba je bila velika, ali ne i tradicionalna.  Za sve goste smo napravili veliku žurku na plaži, jer smo tako oboje zamišljali naše venčanje otkriva Marija, koja je do petog meseca trudnoće bila aktivna na modnim pistama.
Radila sam do petog meseca trudnoće, a onda sam se vratila u Crnu Goru da na miru dočekam rođenje našeg prvog deteta. Za ulogu majke sam odavno spremna, samo mi vreme i posao nisuomogućavali da to ranije ostvarim. Ne čitam literaturu o trudnoći i majčinstvu, već se za sve što me interesuje konsultujem sa majkom i sestrom koje imaju iskustva u podizanju dece.
Ova lepa dama, koja je tokom izuzetno bogate karijere sarađivala sa najvećim modnim kućama i kreatorima kao što su “Dolče i Gabana”, “Iv Sen Loran”, Bulgari, Kelvin Klajn, Dona Karan i “Guči”, kaže da u trudnoći nije mnogo menjala svoje navike, jer je i ranije živela zdravo.
-Pošto sam i pre trudnoće dosta vodila računa o ishrani, nije bilo potrebe za  velikim promenama kada sam saznala da sam u drugom stanju, jedino što sada uzimam nešto više vitamina. Trenutno sam na pauzi, ali planiram da se opet vratim poslu manekena i modela. Mnogemojepoznatekoleginice imaju decu, što im nikada nije predstavljalo problem da nastave da se uspešno bave ovim poslom objašnjava gospođa VujovićVukčević, koja je sa prijateljicama Mirjanom Udovičić i Danijelom Dimitrovskom osnovala i modnu agenciju „Models Inc.“ pa sada ima i dodatni posao u Podgorici.
-I pre nego što sam ostala u drugom stanju želela sam da osnujem modnu agenciju, ali ispostavilo se da je sada pravo vreme za taj posao. Zahvaljujući stečenom iskustvu tokom dugogodišnjeg rada u svetu modelinga, relativno lako se snalazim na novom radnom mestu jer svakog trenutka sve tri znamo šta tražimo kada je reč o devojkama za taj posao.
Iako je oduvek želela da se po završetku profesionalne karijere vrati u Podgoricu, Marija tvrdi da će joj Njujork nedostajati, a olakšavajuća okolnost je što će tamo često putovati zbog posla.
-To je grad u kome sam živela prethodnih deset godina i naravno da će mi nedostajati, ali, s obzirom na to da ću da nastavim da se bavim modelingom, sigurna sam da će nam se putevi ponovo ukrstiti. S druge strane, članovi moje porodice su presrećni što sam se vratila, jer dugo nisam živela u svojoj zemlji. I meni mnogo znači što konačno mogu da provedem nešto više vremena sa najdražima. Zapravo, oduvek sam znala da ću se vratiti i želela sam to, a trudnoća je tu moju odluku samo ubrzala i zahvalna sam na tome zaključuje buduća majka.

Piše: Ivana Nikolić

Više o temama: