Maja Nikolić: Bitka za starateljstvo se nastavlja

Poznata pevačica Maja Nikolić, bivša učesnica rijaliti-programa „Dvor“ na televiziji „Pink“, svaki slobodan trenutak koristi da se posveti sinovima, četrnaestogodišnjem Novaku i četvorogodišnjem Lazaru. Za starateljstvo nad mlađim sinom Maja se sudi sa dečakovim ocem, bivšim suprugom Vukom Kandićem.
Pevačica za magazin „Hello!“ kaže da ona i Vuk Kandić imaju zajedničko starateljstvo nad Lazarom i da će tako biti dok se ne okonča sudski spor.

– Vuk i ja se staramo o Lazaru, određenim danima koje nam je sud odredio viđamo dete i, naravno, odvodimo ga u obdanište i uzimamo ga iz vrtića. Vuk i ja nemamo razloga da komuniciramo jer se držimo rasporeda kada ko brine o Lazaru. Iako ima samo četiri godine, naš mališan zna da se sudimo zbog starateljstva nad njim jer sa nama ide na veštačenja, zna o čemu se radi i upućen je u problem koji njegov otac i ja imamo. Suđenje oko starateljstva može da traje još godinu ili dve, to ne zavisi od mene. Bitno mi je da se pojavljujem na svim ročištima. Ne znam kakav će ishod biti. Verujem da u Srbiji postoji pravda i da mi neće oduzeti dete.
Iako joj je nesumnjivo teško zbog bitke oko starateljstva nad sinom koju vodi sa nekadašnjim suprugom, Maja ne dozvoljava da to njenoj porodici ometa ritam druženja i provođenje zajedničkih trenutaka sa decom.
Veoma sam posvećena deci i zajednički provedeno vreme organizujem prema njihovim planovima. Kada je bilo loše vreme, vodila sam ga u igraonice, a od kada je otoplilo, na Adi smo po ceo dan. Sedimo u ušuškanom kafeu gde ručamo, a često i vozimo bicikl. Lazar voli životinje, zato ga vodim u Zoovrt, gde se lepo provede i uživa. Tamo smo kupili patuljastog zeku kojeg Lazar obožava. Voli životinje, posebno uživa u jahanju ponija. Posebno mu je uzbudljivo da gleda opasne životinje koje ne može da dodirne, kao što su aligator i zmije. Lazar je zaljubljen u muziku. Dok se vozi automobilom, sluša moje pesme i peva ih. Vrlo je muzikalan, kao i Novak koji je talentovan i svira klavijature. Već sam komponuje muziku.
Maja kaže da je Novak, koji ovog meseca puni četrnaest godina, neobično talentovan za umetnost.
– Ima izuzetno izraženu umetničku crtu, talentovan je za slikarstvo i vajarstvo. Ja ne znam da nacrtam ni Čiča-Glišu, a kamoli da vajam, tako da ne znam od koga je nasledio taj dar. Neću se deci mešati u izbor profesije kada za to dođe vreme. Ni meni se moji roditelj nisu mešali. Oni će za Uskrs doći u Beograd i zajedno ćemo proslaviti praznik. Mama i tata često dolaze kod mene i druže se sa unucima. Radujem se što ću im prirediti neki dobar ručak jer volim da kuvam. Trenutno sebi pripremam posnu hranu pošto postim, a za decu normalno kuvam. Udovoljavam im pa im često pripremam italijanske specijalitete, a rado kuvam i za prijatelje, posebno za svog verenika Jana.
Popularna Nišlijka redovno ima nastupe u inostranstvu, na kojima joj se često pridružuje partner Jan Štajnplic, nemački advokat.
Često mi se pridruži na nastupima u inostranstvu. Viđamo se kad imamo vremena, ili on dolazi ovde ili ja odlazim kod njega, shodno obavezama – kaže Maja koja će uskoro izdati novi album sa osam novih pesama koje je već snimila, a koje će se naći na CD- u čiju će promociju uskoro upriličiti.

Piše: Nadežda Jokić

 

Više o temama: