Jelena Tomašević: Tri uzbudljive nedelje u Kanadi

Pop pevačica Jelena Tomašević provela je tri nedelje u Torontu gde je nastupila na godišnjem koncertu „Akademije srpske narodne igre“. Iako je u Kanadi imala samo jedan nastup, rešila je da se zadrži nešto duže i sa prijateljima se provede u gradu koji mnogo toga pruža turistima. S obzirom na to da je ovo bila Jelenina prva poseta Torontu i američkom kontinentu uopšte, vreme je koristila da obiđe znamenitosti grada i atraktivne lokacije, pa se u Srbiju vratila puna utisaka.
– Koncert je održan u pozorištu „Ryerson“. Publika je bila oduševljena programom, i drago mi je što me je odlično prihvatila i ispratila ovacijama. Imala sam dovoljno slobodnog vremena za obilazak grada i okoline i mogu reći da sam fascinirana svime što sam videla. Toronto je prelep grad sa otprilike dva i po miliona stanovnika. Turistima se pruža bogat program, mnogo toga zanimljivog ima da se vidi. Na moju veliku sreću, dok sam boravila u tom gradu gostovao je mjuzikl sa Brodveja „Lion King“ i nisam propustila priliku da ga pogledam oduševljeno priča Jelena.
Boravak u Torontu poznata Kragujevčanka je iskoristila i za posetu Nijagarinim vodopadima. U sve lepo što je čula o ovom „čudu prirode“ i sama se uverila, i za nju su veliki slapovi koje danonoćno obasjava svetlost najlepše što je do sada videla.
– Popela sam se i na čuveni „CN toranj“ koji je visok petsto pedeset tri metara sa kojeg se pruža pogled na ceo grad i prelepo jezero Ontario. Išla sam u dvorac „Casa loma“, ali i u srpski manastir „Svetog preobraženja“ u Miltonu. Nisam propustila da vidim i indijski rezervat, tačnije ostatke indijskog sela „Ceawford Lake“. Pošto Toronto nudi bogat noćni program obišla sam brojne klubove i uživala u živoj svirki sumira utiske Jelena čije je dobro raspoloženje pokvarila vest da joj je poništena američka viza, zbog čega je morala da otkaže koncert u Čikagu.
– Došlo je do nesporazuma između ambasade i mene i nisam bila u mogućnosti da ponovo apliciram za vizu, te je moj put bio nemoguć. Nadam se da ću do kraja godine otići u Ameriku kaže na kraju Jelena koja je po povratku u Srbiju počela da se priprema za koncert koji će održati sa svojom kumom Mari Mari u okviru manifestacije „Kulturno leto na Gardošu“.

Piše: Sandra A. Rilak

 

Više o temama: