Jelena Bačić-Alimpić: Odmor u Turskoj na kome se nije odmorila

Autorka i voditeljka emisije „Dobro veče, Srbijo“ na televiziji „Pink“ Jelena Bačić-Alimpić nedavno se vratila sa letovanja u Turskoj koje, po svemu sudeći, neće pamtiti kao jedno od lepših. Pored toga što u Antaliji od gužve nije uspela da se dovoljno opusti i odmori, doživela je i nezgodu koja joj je obeležila boravak na moru. Naime, staklena čaša koja joj je pala na nogu napravila joj je posekotine koje su je danima potom bolele i pekle zbog slane vode. 
Na početku razgovora za magazin „Hello!“ prijatna i vrlo šarmantna Novosađanka kaže da joj je deset dana boravka u Turskoj brzo prošlo i da nije uspela da „napuni baterije“.
– Malo mi je bilo deset dana da provedem u Antaliji. Tamo smo otišli sa još jednom porodicom. Ovo je prvi put da smo letovali u malom društvu, za nas su do sada bili uobičajeni odmori kao u komuni. Sada se celo moje društvo raštrkalo i nismo uspeli da se skupimo u istom terminu. Sa nama su krenuli prijatelji koji takođe imaju devojčicu i bili su divno društvo mom suprugu Miroslavu, kćerki Dunji i meni. S druge strane, doživela sam neprijatnost – kaže zgodna brineta, koja je imala „nesreću“ da boravi u hotelu koji je brojao dve hiljade gostiju.
– Iako deset godina letujemo u Turskoj, ovo je sigurno poslednji moj odmor u toj zemlji. Definitivno sam odlučila da ne idem tamo, od sada ću birati usamljene kuće pored mora. Jeziva gužva u hotelu mi je smetala i nisam se odmorila. Zato sada sa Dunjom ponovo odlazim na more, u Herceg-Novi, na istinski odmor. Ne snimam do septembra, tako da mogu to sebi da priuštim – kaže Jelena koja je u Antaliji pravila društvo Dunji u svim sportovima na vodi.
– Moj suprug nam nije pravio društvo jer, otkako je operisao kičmu, ne sme da radi bilo šta što iziskuje nagle pokrete, pošto nema jedan disk. Ranije je stalno sa decom upražnjavao sportove na vodi. Ja sam se sada pošteno „izubijala“ sa Dunjom. Ipak, u jednoj stvari joj nisam pravila drušvo – pilingu tela sa ribicama. Naime, totalni je hit tretman ribicama koje, kada se potopite u akvarijume sa vodom, nežno grickaju vašu kožu i na taj način skidaju „mrtve“ ćelije. Dunji se to dopalo, a taj tretman nimalo nije jeftin. Sa suprugom sam bila u pravom turskom hamamu, što je pravi doživljaj.
Ipak, odmor je negativno obeležila nezgoda koja joj se desila na večeri. Dvogodišnje dete ispustilo je staklenu čašu na njenu nogu. Delovi razbijenog stakla napavili su joj dosta posekotina na nozi.
– U hotelima na turskoj obali Rusa među gostima ima najviše, a ima baš dosta onih koji se neodmereno ponašaju: bahatost i nevaspitanje nekih od njih upravo su razlozi zbog kojih više neću letovati u ovoj zemlji. U restoranu sam doživela da ispred mene padne dvogodišnje dete koje je nosilo staklenu čašu, i pri tom mi zabilo staklene krhotine u nogu. Leva noga mi je bila potpuno isečena, pa sam sledećih nekoliko dana trpela muke od bolova, pekle su me rane od slane morske vode i morala sam da ih previjam. Otac tog deteta, Rus, podigao je dete a da se meni nije ni izvinio. Sa krvavom nogom i zabodenim staklom u njoj gledala sam u neverici. Ništa mu nisam rekla. Moj suprug i njegov prijatelj pobrinuli su se da mi pruže pomoć i povadili su mi delove stakla iz noge.

Piše: Nadežda Jokić

Više o temama: