Ivan Marinković: Raspršen san o idealnoj porodici

Brak Goce Tržan i Ivana Mirinkovića nalazi se na ivici litice. Iako je mesecima komentarisana kriza u njihovom odnosu, pevačica se na sve načine trudila da takve priče demantuje. Sve njene izjave sada deluju kao maska ili pokušaj da se zajednica koja je trajala četiri godine spase. Ivan, iz samo njima znanih razloga, pre dvadesetak dana napustio je stan u Mirijevu, u kojem je živeo sa Gocom i kćerkom Lenom, i preselio se kod majke na Novi Beograd. Iako je i ovoga puta pevačica pokušala da od medija sakrije vest da je na pragu razvoda, tvrdeći da sa suprugom i dalje ima harmoničan odnos, Ivan je otkrio da među njima više ništa nije isto.
– Istina je da sam napustio zajednički dom. Preselio sam se kod majke izjavio je Ivan, potvrdivši spekulacije da su se on i Goca Tržan razišli.
Kraj četvorogodišnjeg braka još nije konačan. Za sada nijedan od rastavljenih supružnika nije podneo zahtev za razvod. U ovom teškom trenutku najvažnija im je četvorogodišnja kćerka Lena koju na sve načine pokušavaju da zaštite. Iako je devojčica ostala sa majkom, otac je svakodnevno viđa, pa su Goca i Ivan potražili savet od dečjeg psihologa kako će joj saopštiti da „mama i tata više neće živeti zajedno“. I pored toga što se našao na rubu kraha svog braka, Ivan ostaje džentlmen i o svojoj još uvek zakonitoj supruzi u medijima ne želi ružno da govori. I o razlozima rastanka ćuti u medijima se spekuliše o trćoj osobi kao navodnom krivcu za karh braka, ali i Ivanova ljubomora koju je od pevačicinog povratka sa Filipina i njene promene izgleda nabolje sve češće ispoljavao. Osim porodice i prijatelji su uz njega, a on ne pokazuje svoju ranjivu stranu, jer mora da bude jak zbog svog deteta.
– Goca i ja nismo takvi da bismo išli na štetu deteta, ona će biti zaštićena od svega koliko može. U to sam siguran. Okolnosti su takve, a ona ne mora da ispašta kaže Ivan i priznaje da je sa Gocom u kontaktu i da razgovaraju o situaciji u kojoj su se našli.
Bračni par je mnogo toga prošao zajedno. Kada je 2008. godine Ivanu život bio ugrožen zbog meningitisa, uspešno su prebrodili najveću porodičnu dramu, a Goca se nijednog momenta nije odvajala od supruga. Čak je otkazala i učestvovanje na jednom velikom festivalu da bi bila uz njega. Po Ivanovom ozdravljenju javile su se i nesuglasice. I sami su priznali da su zapali u kolotečinu, ali su uložili sav napor da iz nje i izađu.
– To su normalne životne situacije, čovek može da se pomiri sa njima, ali i sa sobom. Ne volim kada pročitam da ljudi izjavljuju kako im je odlično, a potom usledi razvod. To je foliranje, a mi ne želimo da budemo vođeni takvim načelima. Brak nosi promene koje svako mora da prihvati. Ne cvetaju nam uvek ruže, ali smo zajedno i vodimo skladan život pričao je pre dve godine Ivan, i ne sluteći da će borba sa čestim neslaganjima i raspravama završiti neslavno.
Jedna od njihovih većih svađa dogodila se na finalnoj večeri „Survivora“ kada je Ivan kasnio u studio, što mu je žena pred brojnom ekipom i novinarima zamerila. Pevačici je smetalo i to što njen suprug voli sa prijateljima da izađe u grad odakle se vraćao u ranim jutarnjim časovima. Zbog velike ljubavi koju su osećali, sve rasprave su brzo zaboravljali, trudeći se da očuvaju brak. Ovoga puta to im nije uspelo.
Gocina i Ivanova priča počela je kao bajka. Prvi put su se sreli pre deset godina kada je instruktor fitnesa, koji je u to vreme bio njen veliki fan, prišao pevačici i zatražio joj autogram. Za nju je on bio samo još jedan od obožavalaca sve do 2006. godine kada su se ponovo sreli u jednom kafiću. Goca je načinila prvi korak, nabavila je njegov broj telefona i pozvala ga. Izašli su u bisokop gde su se prvi put poljubili. Sledeće godine su se venčali i dobili kćerku. Mnoge nedaće su prevazišli, ali da se izbore sa poslednjom, nemaju snage. Njihova bajka nije imala srećan kraj.

Piše: Sandra A. Rilak

 


Više o temama: