Dragan Stojković Piksi: Došlo je vreme da se maksimalno posvetim porodici

Dragan i Snezana Stojkovic4815

Peta „Zvezdina“ zvezda, proslavljeni fudbaler i izuzetni trener Dragan Stojković Piksi oduvek je u svojoj karijeri pomerao granice i doživljavao velike uspehe. Poslednji u nizu je carsko odlikovanje koje je dobio od Japana, „Orden reda Izlazećeg sunca“ za izuzetan doprinos u unapređenju prijateljskih odnosa sa ovom zemljom. Piksi je prvi Srbin koji je dobio ovo značajno priznanje koje će mu biti uručeno u Beogradu. Sportista koji je u karijeri igrao u ovoj azijskoj zemlji, a posle toga doživeo i nezapamćeni uspeh kao trener kluba „Nagoja“, ovim povodom došao je u Srbiju u društvu čitave porodice. U iskrenom razgovoru za „Hello!“ otkrio nam je kako izgleda njegov život od kada se posvetio isključivo supruzi Snežani i deci Andrei, Anji i Marku.
– Ovog leta provešćemo više od mesec dana u Beogradu št,o uvek svima prija jer nema ničeg lepšeg nego kada se vratiš u otadžbinu. Vreme obično provodimo u obilasku članova familije, ali i sa prijateljima kojih, srećom, imamo mnogo. Koliko nas oni sa velikom radošću dočekaju, toliko se i mi radujemo da ih opet vidimo. Naša druženja su uvek sadržajna i kvalitetna – počinje priču nekadašnji fudbaler koji kaže da je trenutno u životnoj fazi kada mu je porodica na prvom mestu.
– Porodica mi je najveći oslonac i uvek na prvom mestu, kao svakom čoveku. Kada sam radio u Japanu, deca su se školovala, tako da smo godinama bili razdvojeni i to nam je teško palo. Međutim, došlo je vreme kada su oni završili fakultete, a ja sam prestao da radim pa sada nadoknađujemo sve izgubljene trenutke. Najlepše nam je kada smo sve petoro zajedno.

Dragan i Snezana Stojkovic4

Legendarni sportista tvrdi da se njegov život iz korena promenio od kada je prestao da radi kao trener i da je poslednjih godina posvećen samo supruzi i deci. Ipak, smatra da može još mnogo toga da pruži svetskom fudbalu i da je ovo samo jedna etapa u njegovom životu.
– U poslednje vreme potpuno smo promenili život i nadoknađujemo sve ono što nismo mogli da radimo kada sam bio u profesionalnom fudbalu. Mnogo smo putovali, naročito smo obilazili Ameriku i išli svuda od Floride do Bostona i Njujorka. To je deo sveta koji do sada nisam imao priliku da vidim, niti da učim mnogo o njihovoj istoriji, ali sada sve to nadoknađujemo – tvrdi Stojković.
– S obzirom na to da sam šest godina radio u kontinuitetu i da nisam imao mnogo vremena za trenutke sa porodicom, niti za uživanje, jako mi prija pauza. Ovakvu vrstu odmora nisam imao nikada u životu, jer su se kockice složile tako da sve petoro možemo da uživamo zajedno. Međutim, svestan sam da je ovo samo jedna etapa i da ću uskoro ponovo početi da radim. Smatram da mogu da postignem još mnogo toga, što će se sigurno i desiti. Čekam ponudu koja će biti primamljiva i koja će mi biti pravi izazov, i rado ću je prihvatiti. Siguran sam da će se to ubrzo desiti.

Nekadašnji trener „Nagoje“, koji je u Japanu 2008. godine proglašen za najboljeg u svom poslu u toj sezoni, ovog proleća proslavio je pedeseti rođendan. Intimna proslava u Parizu, gde živi sa porodicom, bila je u potpunosti prema njegovoj meri. Iako mnogi ulazak u šestu deceniju smatraju prelomnim trenutkom u životu, Dragan kaže da on ne oseća da se nalazi na životnoj prekretnici.
– Za mene je pedeseti rođendan bio isti kao svaki prethodni. Zbog toga nisam želeo da priređujem veliko slavlje, već sam taj dan obeležio u krugu porodice i u intimnom okruženju koje mi najviše prija. Znam da mnogi ljudi smatraju da je to neka vrsta životne prekretnice, ali kod mene to nije slučaj. Osim što je reč o jubileju i što sada ispred broja godina pišem peticu, ništa drugo se nije promenilo – zaključuje čuveni Piksi.

Autor: Ivana Nikolić
Foto: Hello!

Više o temama: