Goca Tržan: Uprkos bolesti ne odustajem od pokušaja da zatrudnim

hello_260_01_595

Iskrenost po kojoj je prepoznatljiva na domaćoj estradnoj sceni mnogo puta obila se o glavu pop pevačici Goci Tržan (39), ali je zahvaljujući njoj u više navrata i pomogla drugima da nađu rešenje za svoje životne probleme. Sada kada je saznala da boluje od dijabetesa, pomoć je potrebna i njoj, mada se i dalje trudi da svojim primerom upozori i posavetuje sve one koji prolaze kroz slične zdravstvene poteškoće.
U intervjuu za Story, Tržanova otkriva kako su na vest o bolesti reagovali njeni bližnji i strahuje li da će se ovaj zdravstveni problem naslednim faktorom preneti na njenu ćerku Lenu. Ona ističe da joj je verenik Radomir – Raša Novaković (25) najveća podrška u mučnim trenucima s kojima se suočila nakon jednog naizgled sasvim običnog pregled kojim je želela da otkrije razloge što ne može da zatrudni sa svojim partnerom.

Kako ste saznali da bolujete od dijabetesa?
– Otišla sam kod fiziologa, doktora Dejana Čubrila, na detaljne preglede koji bi pospešili moje pokušaje da ostanem u drugom stanju. Htela sam da otkrijem šta nije u redu, uradila sam analize krvi i utvrđeno je da imam povišen insulin i da je njegova vrednost mnogostruko veća nego što bi smela da bude. Imam takozvanu insulinsku rezistenciju.

Kako se to odrazilo na vaš svakodnevni život?
– Zbog toga sam bačena na vrlo grubu i rigoroznu dijetu. Sada sam već počela normalnije da se hranim, ali dvadesetak dana bila sam na surovom režimu ishrane i pod lekovima koji su mi držali insulin pod kontrolom. Lekari prognoziraju da ću za šest meseci prestati sa terapijom i da će se sve regulisati.

Bitno je naglasiti da je dijabetes bolest s kojom se prilično normalno živi…
– Da, ali može da izazove razna oštećenja organa. Cirkulacija je mnogo slabija nego što bi smela da bude, izaziva inflamatorne procese u organizmu jednostavno nije zdravo da insulin bude toliko povišen. Većina gojaznih osoba kojima se pije voda a ne znaju zašto, verovatno ima insulinsku rezistenciju, samo što je to ljudima nepoznato jer nisu dobro informisani i o tome se ne priča.

Da li je Raša i u ovoj situaciji u potpunosti uz vas?
– Da. Čak se i solidarisao sa mnom pa je maltene gladovao, tačnije dvadeset pet dana jeo je istu hranu kao i ja.

Sledeće godine ponovo planirate da odete na vantelesnu oplodnju koja vam do sada nije uspevala?
– Nadam se da će nam moje trenutno zdravstveno stanje pomoći da ostanem trudna prirodnim putem. Ako se to ne dogodi, onda ćemo u januaru krenuti sa pripremama za veštačku oplodnju.

Izvor: Story, Kurir

Više o temama: