Dragan Bjelogrlić dobio pohvale od Nikite Mihalkova

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić bio je nedavno u Moskvi, gde je njegov film „Montevideo, Bog te video“ prikazan u okviru glavnog takmičarskog programa filmskog festivala u ruskoj prestonici. Sa ovim poznatim umetnikom bili su i glavni protagonisti tog ostvarenja, Miloš Biković, Petar Strugar i Danina Jeftić, i svi su imali priliku da se posle projekcije upoznaju sa čuvenim ruskim glumcem i rediteljem Nikitom Mihalkovim, koji je predsednik festivala. U srdačnom razgovoru sa našim umetnicima on je rekao da mu je drago što je jedan film iz Srbije prikazan na ovom prestižnom festivalu.
– Moskva je pravo mesto da film u kojem dominira emocija bude prihvaćen na pravi način. Da sam mogao da biram, izabrao bih upravo Moskvu da film doživi svetsku premijeru rekao je reditelj Dragan Bjelogrlić.
Inače, naš najgledaniji film u poslednjih nekoliko godina takmiči se za statuu „Svetog Đorđa“ sa još šesnaest filmova koji dolaze iz Francuske, Italije, Japana, Španije, Meksika, Rusije i drugih zemalja. O pobedniku će odlučivati petočlani žiri, u čijem su sastavu eraldina Čaplin, glumica i kćerka slavnog Čarlija Čaplina, izraelski reditelj Amos Gitai, ruski reditelj Nikolaj Dostal, mađarski reditelj Karoli Mak i španski reditelj, scenarista i direktor evropskog filmskog festivala u Sevilji Havijer Martin-Dominges.

Piše: Ivana Nikolić

Više o temama: