Bred Pit: Uživam u fantaziji

Njegovo lice gotovo da nema bora, duga plava kosa deluje nepromenjeno, ali je Bred Pit, koji u decembru puni 49 godina, sve više preokupiran prolaskom vremena i mišlju da mu mesto u filmskoj umetnosti izmiče. Prošlo je više od 20 godina od kada se Pit probio kao srcelomac u filmu “Telma i Luiz”. I dok njegov status filmske zvezde ništa ne ugrožava, Pit kaže da sada radi na rezervnom planu za slučaj da njegova zvezda izbledi.
– Definitivno sam prošao više od pola puta – rekao je on AP-u.
– Kao otac o tome sve češće razmišljam. Želite da budete tu da vidite svoju decu kako sve rade. Ako mi je ostalo toliko dana, kako ću ih ispuniti? Mučim se oko toga više nego ikada.
Upravo je taj osećaj želje da ispuni vreme kvalitetnim stvarima podstakao neke od Pitovih najboljih uloga, uključujući i novi film “Killing Them Softly” (Ubij ih nežno).
Reč je o drugoj saradnji sa Endru Dominikom, rediteljem sa Novog Zelanda, sa kojim je već snimio film “Ubistvo Džesija Džejsma od strane kukavice Roberta Forda”. U ovoj adaptaciji krimi romana Džordža Higinsa “Cogan’s Trade”, Pit igra plaćenog ubicu.
Iznenadjujuće je i da Pit u poslednjih desetak godina nije igrao u mnogo blokbastera. Umesto toga, okrenuo se radu sa proslavljenim rediteljima poput Terensa Malika (Drvo života) ili braće Koen, kao i produkciji. Njegova producentska kuća “Plan B” producirala je oba Dominikova filma kao i niz Pitovih ostvarenja između.
Pit često pokušava da umanji svoj glamur, što je počelo sa “Borilačkim klubom” Dejvida Finčera i igra svedenije likove poput onih u “Spaliti posle čitanja” braće Koen ili “Prokletnici” Kventina Tarantina.
– Život je interesantniji. Ja uživam u fantaziji, u tuđoj pobedi ali ne doprinosim toj ideji. Mislim da je to zbog mog subverzivnog hrišćanskog odrastanja na srednjem zapadu – kaže Pit.
I pored toga Pit uspeva da zadrži status super zvezde. Zbog veze sa Anđelinom Džoli i njihovo šestoro dece stalna je meta tabloida ali je i dalje ostao opušten u razgovoru sa medijima. O svojoj slavi kaže:
– Ne muči me od 1990-ih.
Pit je nedavno snimio reklamu za ženski parfem “Šanel” koja je zbog nerazumljivih aluzija i nemuštih komentara tipa “To nije putovanje” izazvala žestoke kritike u javnosti.
Na pitanje zašto je to uradio, Pit odgovara :
– Nikada pre to nisam uradio. Poštujem kompaniju. Starim i ovo je verovatno bio poslednji voz da uradim nešto slično.
Glumac trenutno snima 180 miliona dolara vredan film “World War Z” o zombijima koji bi, navodi agencija, Pitu mogao da doda jednu stavku u rezimeu koja mu nedostaje – franšizu.
– Ja nisam tip za franšize. Rekli su mi da se fokusiram na to, pošto postajem stariji – kaže on.
Film je jedan od većih i za njegovu producentsku kuću i stvari nisu tekle po planu. Kraj filma je ponovo snimljen što se smatra lošim znakom za film, a Pit film naziva “novim iskustvom”.
– Kada se snimanje napokon završi slaviću – poručuje on.
Drugi filmovi “Plana B” su mnogo manji i niskobudžetniji.
– Negde krajem 1990-ih shvatio sam da mnogi glumci mogu da igraju glavne uloge u filmu i da biste od svih dobili manje više istu stvar. Ja sam želeo da radim ličnije priče, jer sam verovao da mogu da doprinesem – kaže Pit o odluci da snima filmove nižeg budžeta ili da igra uloge koje nisu zavodnici ili akcioni heroji.
Kada je reč o privatnom životu, Pit kaže da će se on i Džolijeva uskoro i venčati jer to znači mnogo njihovoj deci.

Izvor: Tanjug

Više o temama: