Amerikanci počinju da uče srpski zbog Noleta

Američki dnevni list „Vašington post“ nije štedeo reči hvale za uspeh najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića na turniru u Majamiju i silne pobede u 2011. godini.
– Ovo je verovatno najbolji trenutak da počnemo da učimo da pravilno izgovaramo ime Novaka Đokovića, duhovitog Srbina, koji je poslednjih nekoliko meseci protutnjao kroz svetski beli sport, izbacujući teniske legende, osvajajući titule i vezujući neverovatnu seriju od 26 uzastopnih pobeda – piše autor „Vašington posta“.
– Da li ste ga već zapazili? U nedelju u finalu Majamija savladao je svetski reket broj jedan Rafaela Nadala, osvojivši četvrtu titulu zaredom ove sezone. Đoković, kojeg smo ranijih godina viđali situacijama u kojima se bukvalno borio za dah i prekidao mečeve zbog problema sa disanjem, sada je izrastao u mentalno jakog i fizički izdržljivog tenisera – dodaje se u tekstu.
Tiražni američki dnevnik opisao je poslednje trenutke meča u Majamiju, ističući da je „teniser koji je bio poznat kao šaljivdžija i imitator iznenada postao ozbiljan rival dvojici tenisera koji su u poslednjoj deceniji bili neprikosnoveni“.

Izvor: Skandal.rs

Više o temama: