Aleksandra Kovač postala ambasador kampanje “1 od 5“

Pevačica Aleksandra Kovač postala je ambasador kampanje “1 OD 5” koju organizuje Savet Evrope s ciljem sprečavanja seksualnog nasilja nad decom. Saradnja je započela kada je napisala pesmu “Prekinimo ćutanje”, koju je kasnije prepevala i na engleski jezik, a čelnici pomenute kampanje odlučili su da tu numeru koriste kao svoju himnu.
– Velika mi je čast što sam postala i ambasador ove izrazito važne kampanje. Zahvalna sam što muzikom mogu da utičem na ljude i njihovu svest o važnim temama, kao što je ova, jer, nažalost, statistike pokazuju da većina ljudi još okreće glavu i kada zna da se u nekoj porodici dešava seksualno zlostavljanje deteta – kaže Aleksandra koja uskoro putuje u Rim gde će otvoriti konferenciju koju organizuju Savet Evrope i Vlada Italije:
– Izvođenjem moje pesme na engleskom jeziku otvoriću veliku konferenciju u organizaciji Saveta Evrope i italijanske vlade, čiji je cilj prevencija seksualne eksploatacije i zlostavljanja dece. Moja pesma govori univerzalnim jezikom i njen uticaj je neposredan, snažan, ona nikog ne ostavlja ravnodušnim. Nadam se da će pomoći žrtvama seksualnog nasilja i pružiti im utehu, dati snagu da se bore i da nikada ne odustanu – zaključuje šarmantna umetnica.

Piše: Ivana Nikolić

Više o temama: