Beograd postaje nova atraktivna destinacija

beograd putovanje thinkstock

Međunarodni sajam turizma pod sloganom “Gde još niste bili” privukao je za četiri dana oko 71.500 posetilaca, što je nekoliko hiljada više nego prošle godine, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Mali je agencije rekao da je Beograd generisao više od 15.000 noćenja, što, kako ocenjuje, govori u prilog tome da srpska prestonica postaje sve atraktivnija turistička destinacija.

– Turisti dobro znaju i da je Beograd bezbedan grad i zato se sve češće odlučuju da ga posete. Za mnoge turiste Beograd postaje nova atraktivna destinacija – ocenjuje Mali.

Gradonačelnik dodaje da je na sajmu dogovoren sastanak Grada Beograda sa predstavnicima sajta Booking, kako bi se rešio problem nelegalnog smeštaja u gradu.

– Ta saradnja je veoma važna, kako bi se pratile ponude hotela, kategorizovanog i nekategorizovanog privatnog smeštaja na sajtu. Na taj način ćemo pokušati da smanjimo crno tržište u gradu i da očuvamo standard smeštajne ponude – ističe Mali.

Na Sajmu turizma vladalo je veliko interesovanje za sportske manifestacije koje će se ove godine dešavati u Beogradu, a naročito za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u košarci.

– Beograd je vec pozicioniran kao sportska prestonica ovog dela Evrope – navodi Mali.

Gradonačelnik podseća i da će sledeće godine prvi put na Sajmu turizma učestovati i Rusija što će, navodi, biti odlična prilika da Beograd i Srbija privuku ruske turiste.

agencije/b92.netguliver/thinkstock

Više o temama: